Hvad er Spread Betting? – Finansiel spread betting

Inden du starter med at investere dine penge i finansiel spread betting, er det vigtigt, at du sætter dig grundigt ind i, hvad spread betting er, og gør der klart, hvilke muligheder og risici der er forbundet med fænomenet.

Spread betting er en investerings- eller spilleform, som gør det muligt at spekulere i, om en aktie, et helt aktie index som C20 eller en råvare som olie, guld eller sølv stiger eller falder i værdi. Investeringsformen er yderst populær I Storbritannien, hvor den – ifølge The Times – vurderes til at have mere end 150.000 investorer. I Storbritannien er spread betting især interessant hos risikovillige briter da spread betting er skattefrit i Storbritannien, da investeringsformen på de britiske øer vurderes til at være et spil.

Spread betting er et vidensspil – men dog et spil

Dette bringer os til den vigtigste erkendelse, som du bør gøre dig omkring finansiel spread betting – at det absolut er i grænselandet,, om spread betting er en investeringsform eller, at det er at regne som et spil.

I samme forbindelse er det vigtigt at erindre, at finansiel spread’et i spread betting altid er til spread betting mæglerens fordel. Hvad enten du investerer i, at en aktie, et index eller en råvare stiger eller falder i værdi, så får spread betting brokeren altid sine penge, mens du altid er i risikozonen for at tabe penge.

Den store risiko – eller spænding om man vil – ved spread betting er, at ens potentielle gevinst og tab er nærmest ubegrænset. Hvis du for eksempel køber eller en aktie, har du mulighed for at vinde store penge, hvis denne stiger, men du kan også tabe mange, hvis aktien eller råvaren stiger eller falder markant i værdi.

Hvis du for eksempel ”køber” en aktie til kurs103 til 100 kroner pr punkt og du senere på dagen sælger den samme position til kurs 110, så har du tjent 700 kroner (7 points forskel a 100 kroner pr point). På samme måde som du kan tjene penge, kan du også tabe penge. Hvis du i stedet for at ”købe”, havde ”solgt” den samme aktie som før, havde tabet for dagen i stedet været 700 kroner.

Der findes mange eksempler fra Storbritannien på, at investorer har vundet eller tabt mange penge på dramatiske stigninger og fald på børser.

Gode finansiel spread betting platforme

Der er flere gode og troværdige finansiel spread betting platforme fra gode spread betting mæglere.

Vi anbefaler bookmakeren Betfairs finansiel spread betting platform Tradefair. Spread betting er et højrisikospil og Betfairs finansieringsplatforme er blandt de mest professionelle og troværdige. Samtidig har Tradefair relativt mange kunder, hvorfor der er større mulighed for at gøre hurtige handler.