Guldpriser 2013

Guld på det laveste niveau i to år

Den mandag den15 april 2013 fortsatte guld sin nedtur fra fredagens fald på omkring 5 %, da guldet faldt med yderligere 9 % og derved ramte sit laveste niveau i to år. I løbet af mandag tabte guld over 140 $ for en ounce og gik deres under 1.400 $ for en ounce. fortsatte fredagens skarpe sell-off, når det ædle metal faldt 5%. Det er nu på bjørn marked territorium efter at være faldet 29% fra sin rekord i september 2011.

Faldet i guldet betød også at toneangivende mineaktier som Randgold (GOLD) og Kincross (KGC) og guldbaserede ETF’er som SPDR Gold Shares (GLD) faldt markant.

Guldet var ikke det eneste metal, der blev ramt og andre metaller som sølv, kobber og platin tabte også værdi. Ydermere tabte olie mere end 3% for dagen.
Guldpriser 2013

Det boomende amerikanske aktiemarked og Cypern årsag til faldet i guld

En væsentlig årsag til faldet i guldpriserne er det boomende aktiemarked i USA, som for tiden bliver ved med at boome. Man må gå ud fra, at de hastigt stigende aktiekurser har betydet, at flere har følt sig fristet til at bevæge sig over i det boomende marked.

Udover de stigende aktiekurser har rygter om, at Cypern er i gang med at forberede et større guldsalg på grund af krisen også formodet at være en medvirkende årsag til de faldende guldpriser.

Kina også årsag til guldprisens fald

Nedgangen i guld bunder i tal der aftagende vækst i Kina, der godt nok overgik den kinesiske regeringsmål for vækst i 2013, men altså ikke imødekom markedets forventninger.

De svage Kina data kan komme til at betyde en reduceret efterspørgsel efter råvarer  og derved et mindre markant inflationspres. Da Guld ofte betragtes som en sikker lagring af værdi, når priserne stiger, vurderede investorerne altså, at guld ikke kunne holde prisen.