Put Option og Call option i binære optioner

Når man handler med binære optioner er der nogle meget enkle grundregler, som man skal være opmærksom på. Binære optioner går i alt sin enkelthed ud på, at man enten køber eller sælger et aktiv. Indenfor binære optioner handles der med meget herunder valuta, aktier, varer og råstoffer. Hvis man tror på, at et givent aktiv skal opad i pris ”køber” man en option på et aktiv indenfor et i forvejen aftalt tidsrum (call option), og hvis man tror at aktivet i den i forvejen aftalte tidsrum skal ned i pris, så sælger man aktivet (put option). Det følgende handler om “Put Option” og “Call option” i binære optioner.

Binære optioner væddemål

En handel med binære optioner er en aftale imellem køberen (dig) og en mægler af binære optioner (sælger). Der er ikke tale om en fysisk handel med et aktiv, hvor mægleren går ud i markedet og køber aktivet for dig, men derimod et væddemål mellem dig og mægleren om udviklingen indenfor et bestemt aktiv på markedet. På samme måde som indenfor betting på eksempelvis en fodboldkamp er der tale om et væddemål mellem dig og spiludbyderen og ikke en del af en fysisk handel med aktivet. På samme måde som eksempelvis Danske Spil ikke i forbindelse med en fodboldkamp går ud og køber en del af de implicerede fodboldklubber, går den binære optionsmægler, som du handler med ikke ud og køber aktivet. En binær optionshandel er et væddemål om et aktivs bevægelse og ikke en købs/ salgssituation om selve aktivet som det kendes fra en aktiehandel eller dele af CFD handler (differencekontrakthandler).

Put Option

Når man indgår en aftale om en ”put option” indgår man en aftale om, at markedet indenfor den aftalte tidsramme vil falde i pris. ”Put” option er det samme som at gå ”short” eller ”sælge” et aktiv. På denne måde, hat man mulighed for at tjene penge selvom markedet falder.

Call Option

Modsat en put option har man en ”call” option, der henviser til, at man ”køber” aktivet eller går ”lang” lang i aktivet. Hvis markedet indenfor den aftalte tidsramme går opad tjener man penge på sin call position, mens man taber sine penge på en call position, hvis markedet indenfor den aftalte tidsperiode skulle på nedad.

Resultat af binær optionshandel

Når det i forvejen aftalte tidsrum, indenfor hvilket at handelen af aktivet skulle foregå er forløbet afsluttes handlen. Hvis markedet/ aktivet indenfor den aftalte periode er gået lige som du væddede på, at det ville gøre og din put option eller call option gik samme vej som markedet, så har du vundet og får din gevinst, som er dit oprindelige indskud samt en i forvejen aftalt procentsats. Hvis det derimod ikke er gået, som du havde valgt at spille, så er dit oprindelige indskud tabt, dog med den bemærkning i mente, at nogle binære options mæglere ofte tilbyder en refusion på en del af dit oprindelige indskud. En refusion af en del af dit oprindelige væddemål/ handel skal dog være aftalt inden væddemålet er indgået.