Trading for a Living – Psychology, Trading Tactics, Money Management, Alexander Elder | Anmeldelse

Trading for a Living
Hvis du læser Alexander Elder’s bog, Trading for a Living: Psychology, Trading Tactics, Money Management, vil det formentlig hjælpe dig til at “trade for a living”. Men det er ikke let. For som forfatteren selv påpeger i bogen, er succesraten for konvertering af bank-traders til uafhængige traders meget lav på grund af de meget højere psykologiske belastninger der er, når man trader for egne penge.

På trods af det ambitiøse løfte i bogens titel er bogen ganske godt skrevet. Der er masser af gode ideer, nogle med originalitet, der kan henføres til forfatterens baggrund i psykologi. Især Jeg kan godt lide følgende punkter:

  • Handler er et minus sum spil (i betragtning af Kommissionen og skred) ogmassemedierne eller guruer eller udbredt Market View er næsten altid forkert.
  • Analogien af markedet som et ocean og en enorm skare af mennesker, i begge tilfælde en borger kan have nogen kontrol over, men er nødt til at følge (ellerorlov) emotionlessly for langsigtet profit.
  • Analogien af alkoholiserede Anonym med Loser Anonym, der kræver samme behandling for ægte restitution, hvorimod at acceptere sig selv som alkoholikereller en taber er det allerførste skridt i healing.
  •  Behovet for disciplin og tålmodighed, som individuelle handlere ‘eneste våbentil mod institutionelle handlende fordele i hurtigere information, bedre forskningrapporter, lavere psykologiske byrde for handel OPM, osv.
  • Pris er en psykologisk begivenhed, en momentan balance meningsforskelle mellem tyre og bjørne, dens mønster afspejler masse psykologi i markedet.
  • Sidst men ikke mindst, er åbningen priserne bestemmes primært af amatører, mens lukkekurser bestemmes af fagfolk.

Kort sagt, er bogen prisen værd. Jeg anbefaler bogen til dem, der studerer og vil forbedre deres trading.